неделя, 1 август 2010 г.

За мобилните телефони в САЩ

Гледах мобилните телефони в САЩ, май има отстъпки за тел само с две годишните договори.
Verizon предлагат едногодишни договори, на едно блекбери цената за апарата е 89$, 35$ activation fee, 450 minutes, unlimited mail and web, обаче цената на месец е 70$. Въпреки това, ако смяташ да има имаш интернет на тел, това май е оптималното. Все пак трябва да питаш дали тел е GSM, защото те оперират и др тип мрежи.
За 100$ AT&T дават някакъв Samsung с пълна клавиатура и с тарифен план pre paid от 30$ плюс по 0.10 цента на минута, но няма интернет. На тях datapackage им е 35$, но чрез страницата не разбрах дали се комбинират. Тоест пак става 65$ и то ако не говориш, ще спестиш, но инак не. Таксата се формира така – 1$ за всеки ден, който говориш плюс минутите и трафика.
T-Mobile имат план от 59$ с 500 whenever minutes and unlimited web и без договор, но апаратите са скъпи – 220$ за blackberry. Освен това имат някакво нещо, което не разбирам и не знам безплатния уеб трафик как точно се ползва.
Sprint имат план за 70$ с трафик и говорене без ограничение, но за апарати пак искат 2 год договор.
Има и други по-малки оператори. Ето тез http://www.mycricket.com/cell-phone-plans например предлагат добри неща, поне на хартия за 50$ месечно. Имат и за 40$ с включен уеб трафик, но се доплаща 5$ за да ползваш майл, луда работа – нали имаш нет, защо трябва да се доплаща за майл? 5$ е и международните смс. За 80$ дават и някакъв апарат тяхна марка, но не знам после дали ще може да се ползва и тн. Хубавото е, че тази цялата схема е без договор. 
Май с питане ще стане тази работа така или иначе. Все пак всички оператори имат сайтове

Няма коментари:

Публикуване на коментар