неделя, 24 януари 2010 г.

Осогово, писта "Людмил Янков" WebCam


Как се стига?
От Кюстендил ако сте с кола ще видите табелите - Fun Park OSOGOVO. Следвате ги и сте там. Пътят минава покрай болницата и продължава на горе. 20-на километра са.
Реално в курортчето има две отделни писти на разглични собственици - Руен спорт (най-стръмната) и Осогово спорт, но и двете са поддържани. Пистата, която е до х. Осогово, се стопанисва от “Руен спорт”, това е голямата писта и е с котва - тя е по-сложна и не става за начинаещи. Дълга е около 900м., денивелация 204м. и от горната и част се открива чудесна гледка към вр. Руен. Има два стръмни участъка. Късичка е, но е приятна за каране, а и в гората - в ляво и дясно от пистата има доста игра. Поне три пъти седмично се обработва с рак-трак. Влекът е тип “котва”. Работи от 10:00 до 16:00 часа, като този период се дели на два полудни до и от 13:00 часа.
Цени /към януари 2009г./:
Карта за влека:
Възрастни – цял ден – 15лв., половин ден – 10лв.
Деца до 11 годишна възраст – цял ден 12лв., половин ден – 8лв.
Ски комплект /ски, обувки, щеки/ - цял ден – 15лв., половин ден – 8лв.
Карта + ски комплект – 25лв.
В чайната до влека може да се пие чай и да се хапне.
Много добре направена боб чорба – 1,50лв.
Хубава шкембе чорба – 2лв.
Кебапче – 1лв.
Стопанисващите пистата са добронамерени и внимателни. Удоволствие е да си им клиент.

Другата писта е Малката , където е и ФЪН Парка.  Тя се стопанисва от Осогово спорт и на нея е и камерата, доста е къса, но става за начинаещи.
Съб и Нед е доста пренаселено...през седмицата е ОК.

Ако нямате своя ски екипировка, препоръчвам Ви да си вземете такава от Осогово спорт, независимо на коя писта ще карате. Цената на екипировката за един ден каране е една и съща. Разликата е, че Руен спорт предлагат и за половин ден - на по-ниска цена. В Осогово спорт ските, щеките и обувките са по-нови и ските са със здрави кантове.

Още инфо за писитите в Осоговска планина

Няма коментари:

Публикуване на коментар