четвъртък, 21 януари 2010 г.

Пияни скиори атакуват планинските върхове от sportni.bg

Над половин милион британски скиори и сноубордисти ще атакуват планинските върхове тази година под влиянието на алкохола, предаде Ройтерс, като се позова на проучване на застрахователна компания.
   
Според анкетата 74% от интервюираните 1072 скиори са заявили, че тежките пиянски вечери не влияят на карането на ски на следващия ден и че студеният въздух прочиства главите им, съобщи БТА.
   
Застрахователната компания съобщи, че очаква близо 2,5 милиона британски скиори да се спускат по алпийските курорти тази зима, като 23 на сто от тях очакват да изпият 18 питиета в поне една тежка алкохолна вечер.
Така алкохолът в кръвта им на следващата сутрин ще бъде два пъти над законното ограничение, валидно за шофьорите, сочи проучването. Като се има предвид, че средностатистическият скиор се спуска със скорост от 32 км в час без препятствия, заплахата от сериозни инциденти е всъщност съвсем реална, твърди компанията.
   
Скиор, който е пил до 1 часа през нощта и се е събудил в 8, за да бъде на пистата в 9, може да има нарушено равновесие, намалена визуална острота, нарушени възприятия и загуба на критична оценка. Съветват се скиорите да изчакват до обед, преди да се отправят към върховете, да пият по-бавно, да си купят джобен уред, за да проверяват количеството на алкохол в кръвта си, да се хранят добре и да не се заблуждават, че студеният въздух ще ги отрезви. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар