вторник, 16 февруари 2010 г.

Рекламни платформи или как да сложа реклама на сайта си

Ето възможностите за намиране на сигурни доходи от сайтовете ви – може и да са малко, но поне ще са съобразно посещаемостта ви. Колкото повече посещения имате, толкова повече доходи можете да получите.  Това са сайтове, предлагащи реклами за страници на български език. По този начин, освен класацията, всъщност намирате и всички алтернативи.
Според мен подреждането по доходност е следното:
1) Google AdSense – http://www.google.com/adsense/?hl=bg
2) HttPool – http://www.httpool.bg/
3) EasyTrader – http://www.easytrader.bg/
4) Etarget – http://www.etarget.bg/
5) Bidvertiser – http://www.bidvertiser.com/
6) Reklami24 – http://www.reklami24.com/
7) BulAdvert – http://buladvert.com/
Може да ги съчетавате, с цел по-голямо разнообразие за посетителя – колкото по-различни реклами въртите, толкова по-добре
1) Google AdSense Имат строги правила, които е добре да изчетете и спазвате. Можете да разположите общо 6 елемента по страниците си – 3 банера и 3 блока с връзки. Много малко обаче се изкарва - по малко от цент на клик понякога ми излизаше, като го разделя средно. Освен това плащането е с чек или с уестърн юниън. Доста се чака за чека - 2-3 месеца, с уестърна е към 1-2 месеца, просто там е толкова бавно, че парите спечелени прези 2009 ги получаваш кажи речи след 1 година. Просто аз се отказах от тях.
2) HttPool – нова компания за българския пазар, все още се налага и внимателно подбира партньорите си, но май са най-изгодни - имал съм кликове по 20-30ст. на клик. Плащането обаче и тук е бавно, има 2 месеца бавене. Минимума обаче е 200лв за да ти ги платат. Ето и как става, значи събирате 200лв., на 1-2-3 число от месеца давате искане за плащане, чакате 1 месец за де обработи, на 1-во число следващия месец получавате PDF файл, който е фактура, подписвате се и я пращате по пощата, след още един месец получавате парите си по банков път. Т.е. парите през периода 1-31 януари, ги взимате към края на месец март – между 20 и 30 март някъде. бавно, но е сигурно. пък и нали ви казвам – най-скъпите кликове които съм виждал са там. Иначе за момента при тях се въртят атрактивни реклами, цената за клик е повече от добра. Можете да поставите 3 високодоходни + още неограничен брой елементи.
3) EasyTrader – най-утвардената сред българските фирми за реклама в интернет, просто е без кометар, минимум сума за плащане е 100лв, плащат винаги навреме, с 1 месец забавяне, т.е. 1-31 януари, ги взимате на края на Февруари. Кликовете зависят от самите рекламодатели.
4) Еtarget - отскоро може да се използва и от физически лица. Международна компания с офис в България. Доста добри, но ниско заплатени, по 3ст. на клик средно. Нямат никакво, почти никакво изискване, за да се приъедините, за разлика от гугъл, изито или пък httpool. Дори няма и одобрение, а просто си регвате сайта и готово. Минимум плащане е 50лв. обаче поне при 2-ма приятели, плащат през месец, което е кофти, а всеки месец минават тези 50лв и на практика те не спазват споразумението за ежемесечно плащате. Незнам защо е така, може пък да ги задържат, за да взимат лихви от банките, незнам, абе далавери си правят. От оплакванията няма  файда. 
5) Bidvertiser – отскоро има рекламодатели, насочили реклами към сайтове от България чрез тази платформа. Пълна свобода на цветове, форма на банера. Доходност, сходна на тази от Etarget, но така и не намерих кой да рекламира при мен и не съм спечелил и един цент от тях. Не мога да кажа нищо повече, чел съм и добри и лоши коментари, но аз се въздържам от тях..
6) Reklami24 - този сайт действа на малко по-различен принцип. Сами определяте цената за рекламно пространство в сайта си. Те пък събира различни издатели, уж можете да се надявате да намерите рекламодател, а малка част от сумата отива като комисионна за платформата. Регистрирах си сайта, ама никой не искаше да рекламира и се отказах.
7) BulAdvert – наскоро стартирала. Уникалното на услугата е, че някои думи из сайтовете ви, които са относими за рекламодателите, стават рекламни линкове. Ако някой кликне, печелите. Платформата е в развитие, но е първа по рода си в страната, но не ми вдъхнаха доверие.
Тук съм сложил сайтове само за реклами от типа „заплащане срещу клик", не са включени други възможности за печелене чрез сайта ви.
Мога да предложа да добавите още един сайт за реклами, не е български, но добре се печели, плащат точно с 45дни закъснение през paypal и винаги са точни, а ако веки месец правите над 100 долара, то после всеки месец ще си взимате на 15-то число по 100 долара през paypal. Сайта се казва – http://www.globaltakeoff.net/ обаче трябва да кажа, че не е за малки сайтове, а за сайтове на 10000 посетителя, иначе вероятността да ви вземат е 1 на 100, просто не взимат всеки. Процедурата за одобрение е малко бавна. Регвате се, чакате 2-3 седмици да ви одобрят регистрацията, ако ви одобрят ви пращат един линк и се регвате втори път там, пак чакате около 2 до 5 дни да одобрят сайта ви и чак тогава може вземете код и да показвате реклами, т.е. за цялата процедура, ако сайта ви е голям, за 1 месец минава всичко. бавно е, но е сигурно – гарантирам го, за сатове с над 10 хил. посетителя на ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар