петък, 1 октомври 2010 г.

Кога няма да се кара ски тази зима?

Звучи ви странно, но знам кога няма да се карат ски тази зима.  От къде ли? Ами публикуван е Държавен спортен календар по АЛПИЙСКИ СКИ.
Според този календар сезонът на Банско трябва да е открит преди 20 Дек, защото на 20 и 21 Декември ще има състезание, най-вероятно на писта номер 6 – Тодорка.  Така че същата няма да е отворена преди това.
Януари месец писта Витошко Лале ще е затворена на 24 и 25 за купа София.  Това е понеделник и вторник, което значи, че събота и неделя поне част от Лалето ще е затворена.  На Баровец същата седмица на 27 и 28 ще има състезание и най-вероятно ще е затворен единия Ястребец. На 31.01-01.02 пак ще е затворена една писта на Банско, но надали ще се отрази много на скиорите, пак е и понеделник вторник.
В края на традиционно най-силния ски месец Февруари на 21 и 22 (пон. втор) на Осогово ще има състезание.  По драматично ще е положението на Банско:  Световната купа е на 26 и 26, която ще бъде последвана от Държавно първенство по скоростни дисциплини до 1 март.  По миналата година писти Томба, Бъндерица и Балканиада бяха затворени около 20 дена по рано.  Така че ако планирате да карате на Банско, ходете през Януари и забравете Февруари, май само първата седмица ще става, горе-долу.  Може би след 3 март и да става.
Лалето няма да работи през март на 15, 16 и 17, това е средата на  седмицата, но може да бъде засегната и неделята на 13 Март.  На Пампорово от 10 до 13 ще има състезание, което е точно уикенда.  Тъпо, но сигурно ще е затворена само стената.  На 4, 7 и 8 ще има затруднения на Боровец, но това също е през седмицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар